Nieuws & media

Knuffelscherm updates

25 mei 2020 | Na maanden wachten was het eindelijk zover..

Kim, de uitvinder van het Knuffelscherm, kan eindelijk haar moeder in de armen sluiten! Bekijk het filmpje:


14 mei 2020 | Een greep uit de reacties die ons dagelijks bereiken

Wat een geweldig initiatief en wat zijn de bewoners van ons verpleeghuis hier aan toe! Ik organiseer nu ontmoetingen op afstand maar iedere bewoner mist het lichamelijk contact en vraagt steeds opnieuw waarom dat niet kan.

Vandaag mocht ik voor het eerst sinds 2 maanden mijn moeder weer zien in het verzorgingshuis. De verrassing was extra groot door dit knuffelscherm! Echt even elkaars handen vasthouden. Wat heerlijk! De smile gaat vandaag niet meer van mijn gezicht!

Wouw, wat een mooi initiatief! Lijkt me ook echt iets voor onze PG bewoners, of eigenlijk voor al onze locaties! Super dat jullie hier zo vorm aan geven!

Het zou ontzettend leuk zijn om op onze locatie een knuffelscherm te hebben. De 48 bewoners met een verstandelijke beperking snappen er niets van dat ze hun verwanten niet kunnen ontmoeten en aanraken. Graag vraag ik een knuffelscherm aan voor de slechtziende en blinde bewoners in ons verzorgingshuis. Om dat voor onze visueel beperkte bewoners extra belangrijke element ‘tast' toe te voegen aan de bezoekjes achter glas.

Het wordt steeds voelbaarder en zichtbaarder wat de social distance met onze bewoners doet. Onze angst is vooral dat zij hun familieleden straks niet meer zullen herkennen omdat het proces van dementie verder gaat.

Als geestelijk verzorger en manager welzijn raakt het verdriet en het gemis van onze bewoners mij in mijn ziel, vandaar dat ik graag wil kijken wat de mogelijkheden zijn m.b.t. crowdfunding.


Het knuffelscherm in de media

Diverse media schrijven over het knuffelscherm, onder andere:
De Limburger,
Architectenweb.nl,
Nieuws.nl,
het Eindhovens Dagblad (video)
AD.nl
NPO radio 5 (interview)
BNR nieuwsradio


10 mei 2020 | De eerste 60 schermen zijn gereserveerd

Tien dagen na het publiekelijk maken van het knuffelscherm-idee zijn de eerste 60 schermen gereserveerd en daarvoor is ook genoeg geld opgehaald. Deels worden de schermen gefinancierd door de zorginstellingen en verzekeringen, deels door de crowdfund-actie. Deze schermen worden de komende dagen uitgeleverd aan de betreffende zorginstellingen. Daarnaast zijn er nog diverse aanvragen binnen gekomen van geïnteresseerde zorginstellingen, help ons door te doneren via onze Crowdfundactie! We hebben inmiddels meer dan 4000 likes, 300 reacties en 200.000 mensen bereikt via Social Media, de media en onze website.


1 mei 2020 | De lancering van het knuffelscherm & de crowdfunding actie

Het idee is twee weken geleden is het idee ontstaan via de Linkedin post van Kim, een architect bij FARO. Lees hier meer over het ontstaan van het Knuffelscherm. Nu, twee weken later, staat de website online en is het eerste prototype geplaatst bij zorginstelling Oktober in het Brabantse Bladel.

Wat jij kunt doen

Bijdragen aan het project,
of een knuffelscherm
laten plaatsen?

Wil je helpen om dit bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk instellingen in Nederland?
Of ben je werkzaam in de zorg en lijkt dit je mooi voor de bewoners in jouw instelling?.

Blijf op de hoogte per email

Laatste nieuws &updates