Van concept naar realiteit

Wat is een knuffelscherm?

Het knuffelscherm is gemaakt van plexiglas met daarin zes gaten. Voor elke zijde twee, plus twee extra, op een lagere positie voor mensen die niet kunnen staan, of voor kinderen.

Iedere omhelzer krijgt vooraf een paar armlange wegwerphandschoenen aan. Zodra je je armen in de gaten steekt worden ze omhuld door PU-food-grade handschoenen die aan het scherm vastzitten. Een flexibel deel van PU gecoat zeil in het midden van het scherm maakt het mogelijk om ook elkaars lijf te voelen.

Het scherm is gevat in een sterk aluminium frame en wordt in een deurpost geplaatst. De omhelzers blijven dus elk in hun eigen ruimte. Na elke gebruiker wordt het scherm en de buitenkant van de handschoenen grondig schoongemaakt met desinfectiespray.

Hoe en waar kan het scherm geplaatst worden?

Is er in je pand een deuropening, waar je aan de ene kant bewoners en aan de andere kant bezoekers kunt ontvangen? Dan is dat de ideale plek voor het knuffelscherm. We sturen het scherm naar je op, zodat je het zelf kunt monteren. Dat is echt niet moeilijk, je technische dienst doet het vast graag. Het scherm heeft een standaardmaat van 96 x 240 cm en is met een decoupeerzaag eenvoudig in te korten. Het bijgeleverde aluminium frame wordt met klittenband stevig tegen het kozijn bevestigd en met een paar schroefjes gefixeerd. Op een paar schroefgaatjes na blijft je kozijn dus gewoon heel.

Het pakket dat je ontvangt bevat:
- Het plexiglas scherm, met de knuffelgaten en handschoenen
- Aluminium frames
- Klittenband
- Schroefjes
- Wegwerphandschoenen (100 sets)


Wat jij kunt doen

Bijdragen aan het project,
of een knuffelscherm
laten plaatsen?

Wil je helpen om dit bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk instellingen in Nederland?
Of ben je werkzaam in de zorg en lijkt dit je mooi voor de bewoners in jouw instelling?.

Blijf op de hoogte per email

Laatste nieuws &updates